Sports Pro - Mentalni trening

  • zasnovan na najsavremenijoj metodologiji mentalnog treninga u sportu i primeni savremenih biofidbek elektronskih aparata
  • koncipiran na iskustvima najtrofenijih pojedinaca i olimpijskih timova sveta
  • podržan od Sekcije za sportsku psihologiju Društva psihologa Srbije i Sports Pro – strukovne organizacije za unapređenje sporta

AUTOGENI TRENING

Autogeni trening je tehnika kojom se uz pomoć sistema vežbi, zasnovanih na sugestiji i autosugestiji, telo i um uvode u stanje potpune opuštenosti i mira. Na taj način postiže se terapeutski efekat koji se ogleda u oslobađanju psihotelesne tenzije i povećanju osećanja životnog zadovoljstva.

Opširnije

Unapređenje sportskog postignuća

Procena trenutnog nivoa razvijenosti mentalnih veština i kreiranje i primena individualizovanog programa namenjenog daljem usavršavanju tih veština. Susreti su uglavnom "jedan na jedan". Po potrebi se u rad uključuju treneri i roditelji (u radu sa decom).

Opširnije

Sportsko-psihološko savetovanje

Pomoć sportistima, članovima porodice ili trenerima u prevazilaženju emotivnih problema, problema u ponašanju ili odnosima. Problem može i ne mora biti vezan za sport. Savetodavna intervencija uključuje: prevazilaženje stresnih životnih okolnosti, upravljanje vremenom, prevazilaženje situacija patnje zbog sportskih povreda, praćenje sportske karijere

Seminari i radionice

Grupni edukativni programi namenjeni sportistima, trenerima i roditeljima fokusirani su na specifične teme od značaja za sport i psiho-telesnu dobrobit sportista. Tema se može izabrati od strane spotiste/ trenera, npr: "samopouzdanje i motivacija u sportu", "kreiranje posticajne trenažne atmosfere", "uticaj trenera na razvoj sportske veštine i ličnosti sportiste", "veštine efektivne komunikacije u sportu", "mentalne veštine vrhunskih sportista".

Tim konsalting

Trening i konsultacije sa tim-menadžerima, trenerima i sportistima u oblasti komunikacija, tim bildinga, upravljanja timom.

Unapređenje izvođenja u drugim profesionalnim oblastima

Mnoge od tehnika i metoda koje se koriste u vrhunskom sportu su izuzeno efikasne za obuku osoba od kojih se zahteva vrhunsko izvođenje određene veštine, najčešće pod pritiskom (muzičari, glumci, pripadnici specijalnih jedinica, menadžeri...)

Način izvođenja

Program/trening/edukativna predavanja u sklopu sportskog usavršavanja izvode se individualno - "jedan na jedan" i grupno – sa celim ili delom tima (sa sportistima, trenerima/roditeljima). Rad se obavlja u prostorijama SportsPro, prostorijama sportskog kluba ili na terenu/u realnim uslovima.